De toekomst is nu: Eerste reclame awards ooit uitgereikt door Artificial Intelligence

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

De toekomst is nu: Eerste reclame awards ooit uitgereikt door Artificial Intelligence

De jaarlijkse MIXX Advertising Awards erkent de uitmuntendheid op het gebied van digitale marketing in verschillende campagnes. Reclamebureaus kunnen hun case indienen in één of meer van de 8 verschillende categorieën die beschikbaar zijn, afhankelijk van de doelstellingen van de campagne. Er zijn vier verschillende deskundige jury’s die de winnaars van de 8 categorieën bekronen. 

3D printed award

Om zijn 10de verjaardag te vieren, had MIXX Awards België de eerste Artificial Intelligence Juryvoorzitter ter wereld in het leven geroepen. Haar naam is Pearl. En zij heeft de speciale award dit jaar eigenhandig uitgekozen tijdens het Award gala.  

Artificial Intelligence die ons beoordeelt

Pearl gebruikt algoritmes die leren van gegevens uit het verleden om de echte digitale winnaar te bepalen. Het meest fascinerende van alles was dat de winnaar die Pearl koos, ook een gouden winnaar was die door de deskundige jury was geselecteerd. Moeten we bang zijn dat kunstmatige juryrobots de wereld over zullen nemen? Niet echt, want Pearls geweldige smaak in reclamecampagnes belooft nu al een betere toekomst.  

Bekijk de winnende inzending van JWT Brussels via deze link.

Reclame awards ontworpen door…

Het beoordelen van reclamecampagnes was blijkbaar een makkelijke taak voor A.I., maar ontwerpen, dat kan Pearl nog niet. Daarom hebben onze ontwerpers van de 3D Trophy Factory een helpende hand geboden bij het ontwerpen en produceren van de fysieke award.  

Cheers en gefeliciteerd met alle winnende inzendingen!   

More to explore

Yellowleaf wint de Voka Award 2017!

Jeroen Audenaert en Vincent Scheltjens wonnen de Voka Award 2017, de prijs voor de meest veelbelovende studentenonderneming. Dit is het tweede jaar

Womed Award Zuid 2015

Nènè Hadh Cherif ontving vorige week de Womed Award Zuid 2015 voor haar bijzondere prestaties met de coöperatie van boeren in haar dorp.  3D Trophy Factory wil haar feliciteren en wenst haar veel

Contact us

Contact

US
+1 646 893 2696
415 Madison Ave, 4th floor
New York, NY 10017

Belgium (HQ)
+32 (0) 3 369 35 00
Uitbreidingstraat 60-62, 5th floor
2600 Berchem, Belgium

info@3dtrophyfactory.com

Contacteer ons

Contact

VS +1 646 893 2696 415 Madison Ave, 4th floor New York, NY 10017 België (HQ) +32 (0) 3 369 35 00 Uitbreidingstraat 60-62, 5th floor 2600 Berchem, Belgium info@3dtrophyfactory.com