Maak kennis met onze productontwerper, Gilles!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Maak kennis met onze productontwerper, Gilles!

Heb je je ooit afgevraagd wie al onze prachtige trofeeën nu eigenlijk maakt? In deze blog kom je meer te weten over een van onze creatieve productontwerpers, Gilles Borremans! 

Gilles Borremans
foto: Gilles Borremans

Gilles, laten we beginnen met de vraag wat je hebt gestudeerd aan de universiteit? 

Ik heb Productontwikkeling gestudeerd aan de Universiteit Antwerpen. Daar heb ik mijn Bachelor- en Masterdiploma behaald. 

Hoe ben je in contact gekomen met 3D Trophy Factory? 

Zo’n 2 jaar geleden sprak Martijn over Twikit en 3D Trophy Factory aan de Antwerp Management School, waar mijn vriendin studeerde. Ze vertelde me dat het een heel leuk bedrijf leek om voor te werken. Het was maart en ik was net klaar met mijn Master, maar ik vertrok in mei voor een stage in Argentinië. Dus ik nam contact op met 3D Trophy Factory met de vraag of ze iemand nodig hadden voor een maand en toen kon ik in de loop van de maand april aan de slag. Na mijn stage in Argentinië namen ze contact met mij op of ik geïnteresseerd was om voltijds voor hen te komen werken. Nu werk ik hier dus alweer 1 jaar en 8 maanden. 

Wat is je functie binnen het bedrijf? 

Ik ontwikkel de customized awards in het ontwerpproces. Ik moet ervoor zorgen dat de configuratoren zo klantvriendelijk mogelijk werken en ook nieuwe producten toevoegen aan de website. Kortom, ik ben vooral bezig met het ontwikkelen van producten voor de webshop, maar ik creëer ook de volledig gepersonaliseerde trofeeën. 

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit? 

Ten eerste neem ik een heel sterke koffie. Vervolgens kijk ik of er een aantal dingen zijn die direct moeten gebeuren en structureer ik mijn planning volgens dit principe. Ik probeer ‘s morgens de lopende bestellingen te doen, dit zijn de volledig gepersonaliseerde trofeeën. In de middag, als er nog tijd over is, kijk ik hoe we de webshop kunnen verbeteren. Maar eigenlijk heb ik niet echt een standaard werkdag.

Wat was de eerste trofee die je ontwikkelde? 

Dat is een goede vraag. Dat weet ik eigenlijk niet meer. Maar een van de eerste grote was voor Q8.  Deze award was voor de viering van de oliecentrale in Antwerpen. Ze stuurden me foto’s van hun gebouw met grote cillo’s en ze vroegen me om dit als basis te gebruiken. De trofee bestond bijna geheel uit plexi, alleen de blauwe tekst was 3D-geprint. Het creëren van deze award was erg interessant, want sindsdien heb ik nog drie projecten voor dit bedrijf gedaan. Als je iets goed doet voor een groot bedrijf, dan komen ze meestal bij je terug. 

Q8 Oils Trophy
Q8 Oils Trophy

Wat was de coolste trofee die je ooit hebt gemaakt? 

Zeker die van Wacom. Wacom verkoopt tekentabletten die je kunt aansluiten op je computer en op die manier kun je digitaal tekenen. De briefing van het bedrijf over de trofee was slechts een schrammetje met een pen. Dat was alles. De prijs werd de Wacom Inkathon Award genoemd. Ze wilden dat de prijs een inkt splash zou zijn, maar dan geheel in de Wacom-stijl. Het eindresultaat was een soort inktexplosie in de kleuren van Wacom. Het was leuk om te doen omdat het een uitdagend ontwerp was, omdat de award sterk genoeg moest zijn, maar tegelijkertijd heel licht moest overkomen. 

Wacom Inkathon trophy
Wacom Inkathon trophy

Als je kon kiezen, voor wie of voor wat zou je dan een trofee willen ontwikkelen? 

Voor Kendrick Lamar. Hij is een echte Hip Hop-dichter en ik heb veel respect voor hem. Het zou leuk zijn om hem te bedanken voor zijn muziek met een speciale award. 

More to explore

Yellowleaf wint de Voka Award 2017!

Jeroen Audenaert en Vincent Scheltjens wonnen de Voka Award 2017, de prijs voor de meest veelbelovende studentenonderneming. Dit is het tweede jaar

Womed Award Zuid 2015

Nènè Hadh Cherif ontving vorige week de Womed Award Zuid 2015 voor haar bijzondere prestaties met de coöperatie van boeren in haar dorp.  3D Trophy Factory wil haar feliciteren en wenst haar veel

Contact us

Contact

US
+1 646 893 2696
415 Madison Ave, 4th floor
New York, NY 10017

Belgium (HQ)
+32 (0) 3 369 35 00
Uitbreidingstraat 60-62, 5th floor
2600 Berchem, Belgium

info@3dtrophyfactory.com

Contacteer ons

Contact

VS +1 646 893 2696 415 Madison Ave, 4th floor New York, NY 10017 België (HQ) +32 (0) 3 369 35 00 Uitbreidingstraat 60-62, 5th floor 2600 Berchem, Belgium info@3dtrophyfactory.com