Finding Dory wint de allereerste Belgische Big Screen Award.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Finding Dory wint de allereerste Belgische Big Screen Award.

De allereerste “Belgische Big Screen Award”, een jaarlijkse prijs voor de populairste film in de Belgische bioscopen, werd deze week door de Vlaamse premier Kris Peeters uitgereikt aan de computeranimatiefilm “Finding Dory” van The Walt Disney Company. 

Finding Dory is een Amerikaanse 3D computergeanimeerde avonturenfilm uit 2016, geproduceerd door Pixar Animation Studios en uitgebracht door Walt Disney Pictures. Finding Dory richt zich op de vis Dory, die op reis gaat om herenigd te worden met haar ouders.  

Premier Kris Peeters, minister-president van Werk, Economie, Consumentenzaken en Buitenlandse Handel, voegt hieraan toe: “De audiovisuele sector biedt alleen al in België ongeveer 5000 banen, om nog maar te zwijgen van het feit dat dit een groeiende industrie is en zal blijven. Tussen 2008 en 2014 is het aantal bedrijven in de audiovisuele sector in Vlaanderen met maar liefst 50% toegenomen. Dit heeft alles te maken met de vele creatieve en ondernemende talenten in ons land, die hun passie volgen. De federale overheid blijft deze belangrijke sector steunen met de Tax Shelter, die een bedrag van 55 miljoen euro ter beschikking stelt voor filmproducties. “ 

Belgian Big Screen Award

Serge Van Eyck, adjunct-directeur The Walt Disney Company: “Ons Belgische team telt een 50-tal zeer gemotiveerde medewerkers, die ervoor zorgen dat het Belgische publiek, groot en klein, Disney-films kan zien in de Belgische cinema’s. Deze Belgische Big Screen Award for Finding Dory is dan ook een grote erkenning voor mijn collega’s en mijzelf. 

More to explore

Yellowleaf wint de Voka Award 2017!

Jeroen Audenaert en Vincent Scheltjens wonnen de Voka Award 2017, de prijs voor de meest veelbelovende studentenonderneming. Dit is het tweede jaar

Womed Award Zuid 2015

Nènè Hadh Cherif ontving vorige week de Womed Award Zuid 2015 voor haar bijzondere prestaties met de coöperatie van boeren in haar dorp.  3D Trophy Factory wil haar feliciteren en wenst haar veel

Contact us

Contact

US
+1 646 893 2696
415 Madison Ave, 4th floor
New York, NY 10017

Belgium (HQ)
+32 (0) 3 369 35 00
Uitbreidingstraat 60-62, 5th floor
2600 Berchem, Belgium

info@3dtrophyfactory.com

Contacteer ons

Contact

VS +1 646 893 2696 415 Madison Ave, 4th floor New York, NY 10017 België (HQ) +32 (0) 3 369 35 00 Uitbreidingstraat 60-62, 5th floor 2600 Berchem, Belgium info@3dtrophyfactory.com